Waarom kiezen voor een Wasgij legpuzzel

Kerstpakketten

Als je graag puzzelt en je vindt normale legpuzzels niet meer uitdagend genoeg dan kun je kiezen voor een verrassende wasgij puzzel van legpuzzels. Deze puzzels gaan een stapje verder op het gebied van puzzels leggen. Je weet namelijk van te voren niet hoe de puzzel eruit komt te zien en je hebt geen voorbeeld van het eindresultaat. Je moet gebruik maken van je fantasie om te bedenken hoe het totale plaatje eruit komt te zien. Je kunt urenlang puzzelplezier beleven met een wasgij puzzel webshop.

Wat moet je weten over Wasgij puzzels

De puzzels van Wasgij worden al sinds 1997 gemaakt door het puzzelmerk Jumbo. Het was voor Jumbo de eerste puzzel collectie waarbij je geen afbeelding op de doos als voorbeeld had voor je puzzel. Je maakt bijvoorbeeld een puzzel waar de personages in het verhaal naar kijken. Je hebt dus niet alleen fantasie nodig, maar tevens inlevingsvermogen om deze legpuzzels te kunnen maken. Voor je het weet heb je een compleet nieuw tafereel voor je ogen liggen op tafel en weet je het gehele verhaal wat zich daarvoor heeft afgespeeld. Oftewel, een flinke uitdaging vergeleken met een standaard legpuzzel. Gelukkig is het wel een leuke uitdaging die de moeite waard is als je eenmaal het eindresultaat voor je hebt! De naam Wasgij betekent Jigsaw, oftewel het Engelse woord voor puzzel achterstevoren.

Weetjes over de Wasgij legpuzzels

Iedere Wasgij puzzel beschikt over een doldwaze afbeelding die is gecreëerd door een zeer talentvol team van tekenaars met een jarenlange ervaring op het gebied van komische illustraties. Er zijn sinds de eerste Wasgij puzzel in 1997 meerdere collecties van Wasgij uitgekomen. Het concept is hetzelfde gebleven. De collecties die je terug kunt vinden zijn de Wasgij Original, Wasgij Mystery, Wasgij Destiny en Wasgij Retro. Daarnaast is er nog een Wasgij Christmas verkrijgbaar die valt onder de Original collectie. Bij de Original collectie zie je op de doos een groep personages die iets ongelooflijks zien gebeuren en jij moet uitvogelen wat dat is door de puzzel in elkaar te leggen. Leef je in, gebruik de hints en gebruik je fantasie. Bij Destiny reis je samen met de personages vooruit in de tijd. Je weet hoe ze er vroeger uitzagen, maar misschien is dat nu wel totaal anders. Gebruik je verbeeldingsvermogen en inlevingsvermogen om de puzzel op te lossen. Bij Mystery zie je een moment in het leven van een van de Wasgij personages. Dit kunnen alledaagse taferelen zijn, spannende momenten of een bingoavond. Hoe veranderd de situatie in een paar minuten, ga het maar eens uitzoeken! De Retro collectie werpt je een blik op het begin van deze succesvolle puzzelreeks, maar dan in een nieuw jasje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *