Hoe strijk ik een t-shirt?

Het kan iedereen overkomen, je wilt een t-shirt uit de kast pakken om aan te doen, maar er zitten allemaal kreukels in het shirt. In dit geval is het nodig om je t-shirt te strijken zodat je er netjes en verzorgd uitziet. Het kan echter nogal ingewikkeld zijn om een t-shirt goed te strijken. Je wil natuurlijk ook niet het shirt dat je graag aan wil beschadigen. Daarom zijn hier een aantal tips hoe je een t-shirt goed kunt strijken. 

Het strijken van een t-shirt op de gewenste temperatuur

Bij het strijken van een in gold we trust shirt en ook bij andere merken is het belangrijk dat je dit op de juiste temperatuur doet. Het strijken van verschillende soorten kleding zal namelijk niet allemaal hetzelfde in zijn werk gaan. Als je een T-shirt gaat strijken kun je vaak in de kleding zelf terugvinden hoe warm deze het best kan worden gestreken. Om hierachter te komen kun je in het kledinglabel van je shirt zoeken naar hoe je deze moet strijken. Vervolgens stel je het strijkijzer in op deze temperatuur en kun je aan de slag gaan met strijken. 

Moet je wel of niet binnenstebuiten strijken bij een t-shirt?

Als je gaat beginnen met strijken is het wel zo handig om te weten of je dit binnenstebuiten moet doen of niet. Anders dan bij een in gold we trust jas of broek zal het beter zijn om een shirt binnenstebuiten te strijken als je deze gaat strijken. Wanneer het shirt is bedrukt met een print is het al helemaal een vereisten om het shirt binnenstebuiten te doen. Als je dit niet doet kun je het shirt beschadigen of de print verpesten. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Als het toch gebeurd is erg jammer, maar gelukkig ook niet het einde van de wereld.

Het strijken van een t-shirt op de juiste manier

Wanneer je begint met strijken is het aan te raden om een mouw op de strijkplank te leggen en deze glad te strijken. Vervolgens leg je de mouw andersom neer en strijk je ook de achterkant van het shirt. Als je dit bij beide mouwen hebt gedaan kun je doorgaan met de rest van het shirt. Zorg ervoor dat je shirt aan de bovenkant op de strijkplank ligt en draai het vervolgens steeds een stukje tot je helemaal rond bent. Als dit is gebeurd kun je nog op zoek gaan naar kleine kreukels en deze nog eens goed glad strijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *