7 Noppenfolie lifehacks

Noppenfolie staat bekend als het perfecte materiaal om waardevolle en breekbare spullen mee te beschermen bij het verhuizen, maar veel mensen hebben ook andere creatieve functies voor noppenfolie gevonden. Ben jij benieuwd wat voor praktische dingen allemaal nog meer kunt met een rol noppenfolie? Lees snel verder voor de 7 meest bijzondere lifehacks met noppenfolie! 

1. Behang 

Of je dit nu echt een goede toepassing vindt van noppenfolie, mag je zelf invullen… De uitvinders van het product, Alfred Fielding en Marc Chavannes, vonden echter van wel! Zij hebben noppenfolie in het jaar 1957 uitgevonden toen ze op zoek waren naar een behangsoort met reliëf, wat gemakkelijk schoon te maken was. Helaas is dit idee geen hit geworden, maar gelukkig is er twee jaar later een beter bruikbare toepassing voor noppenfolie ontdekt: het gebruik als verpakkingsmateriaal.

2.Verpakkingsmateriaal 

Dit is een relatief voor de hand liggende toepassing van noppenfolie, maar dit is niet waar noppenfolie in eerste instantie voor ontworpen werd. Het duurde tot wel twee jaar na de originele uitvinding, voordat men ontdekte dat noppenfolie een ideale manier was om breekbare producten mee te verpakken.

3. Isolatie voor kruipruimten

Noppenfolie blijkt een zeer geschikt isolatiemateriaal voor kruipruimtes te zijn. Met, maar ook zonder extra laag aluminium om de isolatiewaarde te verhogen. Wist jij al dat noppenfolie hiervoor gebruikt werd? 

4. Zwembad isolatie

Diverse partijen bieden verdikte noppenfolie aan die gebruikt kan worden voor het isoleren van opzetzwembaden. Met deze noppenfolie blijft de warmte in het water bewaard én extra verwarmd. De aanbieders geven zelfs aan dat het gebruik van de folie het zwemseizoen met wel twee maanden kan verlengen. 

5. Natuurfotografie 

Op de blog van een fotograaf kwamen we een handige noppenfolie lifehack tegen! Deze fotograaf geeft namelijk aan dat hij noppenfolie gebruikt als ondersteuning voor zijn knieën wanneer hij natuurfoto’s maakt op een harde ondergrond. Ook pakt hij zijn camera-apparatuur (zoals lenzen) met koud winterweer in noppenfolie in, om ze te beschermen tegen vocht en kou. Ook geeft hij aan dit te gebruiken als hij even geen fototas tot zijn beschikking heeft, of deze al vol zit. Erg creatief! 

6. Planten beschermen

Noppenfolie wordt ook door veel mensen gebruikt om hun buitenplanten te beschermen tegen de vrieskou, door het te bevestigen aan de binnen- en buitenkant van de bloempot.

7. Designer kussens

Designer Elinor Nathaniel van het duurzame textielbedrijf Remeant heeft een kussen ontworpen wat bedekt is met stof van oude noppenfolie. 

Dat waren ze, de 7 noppenfolie lifehacks. En nu? Snel noppenfolie kopen

Welke lifehack ga jij als eerste proberen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *